Fiske

Abborre drag – de bästa för att fiska abborre

Abborre är en av de vanligaste fiskarterna i svenska vatten och kan fiskas i många sjöar och vattendrag runt om i landet. Planerar du att fånga fisken finns det abborre drag som är bättre än andra. I den här artikeln går vi igenom några av de bästa typerna.

LÄS OCKSÅ: De största fiskarna att fånga i Sverige

Foto: www.raubfisch24.de / Unsplash.

Här är abborre drag som vi rekommenderar

Det finns många olika fiskedrag som kan vara effektiva för att fiska abborre. Här är några av de bästa typerna av abborre drag att använda:

  1. Spinnerbait: En kombination av en sked och en jigg, som ger en lockande rörelse i vattnet och attraherar abborrens uppmärksamhet.
  2. Jiggar: En fiskedrag med en krok som är utformad för att röra sig vertikalt i vattnet. Du kan variera färg och storlek för att anpassa den till fiskens beteende.
  3. Crankbaits: En fiskedrag som simulerar rörelsen av en skadad fisk och är bra för att dra till sig abborrens uppmärksamhet.
  4. Drop shot: En rigg som fungerar bra med mjuka beten och som tillåter att du håller betet stilla på en specifik plats, vilket kan vara användbart när du fiskar i djupare vatten.
  5. Finesserigg: En rigg som används med en liten jigg eller mjukt bete, vilket kan vara effektivt när abborren är särskilt selektiv.

Det är viktigt att tänka på faktorer som vattenförhållanden och fiskbeteende när man väljer fiskedrag. Prova dig fram med olika typer av fiskedrag och var inte rädd för att experimentera för att hitta den bästa metoden för just dina fiskeområden och förhållanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *