Bäst fiskedrag för att fiska gädda
Fiske

Bäst fiskedrag för att fiska gädda

Undrar du efter vilket fiskedrag gädda ska ha för att bli så lockad som möjligt? Här hjälper vi dig att ta fram förslagen.

Gäddan är en rovfisk som kan bli upp till en meter lång och väga över tio kilo. Den har en långsträckt kropp med en stor mun full av vassa tänder. Dess färg varierar från grönt till grått, beroende på vattnets färg och miljö. Den lever vanligtvis i sjöar, floder och åar, där den jagar mindre fiskar som sitt huvudsakliga byte. Så vad ska man då ha för fiskedrag när man fiskar gädda?

LÄS OCKSÅ: De mest populära fiskeställena i Sverige

Foto: Kelly Sikkema / Unsplash.

Fiskedrag gädda – alternativen att välja mellan

Det finns många olika fiskedrag som fungerar bra för att locka gädda, men det viktigaste är att välja ett drag som efterliknar gäddans naturliga byten. Generellt sett föredrar gäddan stora beten som rör sig långsamt i vattnet.

Ett av de mest populära fiskedragen för gädda är “spinnerbaits”. Detta bete består av en metallblad som roterar runt en ståltråd, och en krok som är fästad till änden av tråden. Spinnerbaits kommer i olika storlekar och färger, och de kan användas både vid ytan och på djupet.

Ett annat populärt drag är “jerkbaits”, som är en typ av wobbler som efterliknar en skadad fisk. Jerkbaits kan användas både vid ytan och på djupet, och de rör sig i sidled när man rycker i fiskelinan.

“Softbaits” är också en populär typ av bete för gädda. Dessa beten består av mjuka plastimitationer av fisk eller andra byten, och de kan fiskas på olika sätt. Softbaits kan användas både vid ytan och på djupet, och man kan variera hastigheten och rörelsemönstret för att efterlikna olika typer av byten.

Slutligen kan även stora spinnare, skeddrag och jiggar användas för att locka gädda. Vilket bete som fungerar bäst beror på faktorer som vattentemperaturen, väderförhållandena och gäddans beteende. Det är därför viktigt att experimentera med olika beten för att hitta det som fungerar bäst i olika situationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *