De största fiskarna att fånga i Sverige
Fiske

De största fiskarna att fånga i Sverige

Undrar du vilka som är de största fiskarna att fånga i Sverige? Då är du inte ensam (det finns trots allt ett gäng). Här listar vi ett gäng av dem!

Det finns en viss prestige i att fånga stora fiskar i Sverige, åtminstone bland vissa grupper av fiskare. Stora fiskar är ofta synonyma med starka och kloka fiskar, och att fånga en stor fisk kan vara en utmaning och en prestation. För många fiskare är det också en form av jakt där man försöker fånga den största och mest kraftfulla fisken, och det kan vara en källa till stolthet och prestige. Men för andra fiskare är fiske mer avkopplande och det handlar inte om storleken på fisken, utan snarare om erfarenheten och tid tillsammans med naturen.

LÄS OCKSÅ: Vad ska man tänka på när man fiskar?

Hur som helst tittar vi här närmare på några av Sveriges största fiskar som du kan stöta på när du beger dig ut på en tripp till havet. Flera av dem känner du säkerligen till, men en och annan kan det nog vara första gången som du får höra om. Håll till godo!

Foto: Ryan Arnst / Unsplash.

De största fiskarna att fånga i Sverige inkluderar bland annat följande:

 • Brännöja
 • Id
 • Regnbåge
 • Kara
 • Havsöring
 • Abborre
 • Stör
 • Öring
 • Gädda
 • Lax
 • Håkärring
 • Mal
 • Gråhaj
 • Brugd

Det finns som sagt flera andra stora fiskar att fiska i Sverige, men dessa fiskarter är mycket eftertraktade. De erbjuder även utmaningar och spänning för mer seriösa sportfiskare. Fortsättningsvis beror valet av fisk att fånga beror också på fiskeställets karaktär och fiskets tillgänglighet under året.

LÄS OCKSÅ: De mest populära fiskeställena i Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *