Rimmad torsk – så gör du (recept)
Mat

Rimmad torsk – så gör du (recept)

Rimmad torsk är en klassisk rätt som ofta serveras på julbordet i Sverige. Att röra sin egen torsk är relativt enkelt och det kräver bara några grundläggande ingredienser och lite tid. Här är en enkel guide till hur du kan göra din egen rimmade torsk. För fler tips på goda fiskar, se hit.

Ingredienser till recept på rimmad torsk:

 • 1 kg färsk torsk
 • 1 dl salt
 • 1 dl socker
 • 1 msk vitpepparkorn
 • 1 l vatten

Hur du lagar rimmad torsk – bäst recept

 1. Börja med att rensa torsken och ta bort huvudet och inälvorna. Skär torsken i två eller tre portionsbitar beroende på storleken.
 2. Blanda salt, socker och vitpepparkorn i en skål.
 3. Häll vattnet i en stor skål och tillsätt salt- och sockerblandningen. Rör om tills allt salt och socker har löst sig i vattnet.
 4. Placera torsken i en plastpåse och häll över salt- och sockerblandningen. Se till att torsken är täckt av vätskan. Förslut påsen och placera den i kylen i minst 24 timmar.
 5. Ta ut torsken ur påsen efter 24 timmar och skölj av den under rinnande kallt vatten för att avlägsna allt salt och socker. Torka av torsken med papper för att ta bort eventuellt överflödigt vatten.
 6. Förvara den rimmade torsken i kylen tills du är redo att tillaga den.
Foto: David B. Townsend / Unsplash.

När du är redo att laga mat kan du tillaga den rimmade torsken på många olika sätt. En klassisk svensk tillagning är att koka rimmad torsk i mjölk och servera den med potatismos och gröna ärtor. Du kan också steka den rimmade torsken i smör eller grilla den på grillen.

Rimmad torsk är en delikatess som kan tillagas på många olika sätt och serveras med olika tillbehör. Att göra din egen rimmade torsk är relativt enkelt och det kräver bara några grundläggande ingredienser och lite tid. Genom att följa denna enkla guide kan du göra din egen rimmade torsk och imponera på dina gäster med en klassisk svensk rätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *