Spanska fiskrätter – fem klassiker att laga hemma
Fiske

Spanska fiskrätter – fem klassiker att laga hemma

Spanien är känt för sin fantastiska mat, och fisk och skaldjur är en stor del av den spanska matkulturen. Här listar vi fem klassiker som du någon gång borde ta tillfället att laga hemma.

Paella – klassiker för en hungrig familj

Paella är en klassisk spansk rätt som du säkerligen har stått på någon gång i livet. Den innehåller ofta skaldjur, fisk, kyckling och ris. Rätten som finns i många varianter kommer från Valencia-regionen i Spanien och är en av landets mest kända rätter.

Gambas al Ajillo – lyxig förrätt

En förrätt som består av räkor som steks i olivolja med vitlök och chili. Rätten är enkel men smakrik och är en vanlig förrätt på spanska menyer. Se till att beställa Gambas al Ajiilo när du är på en spansk restaurang.

Boquerones en Vinagre – för den som inte kan få nog av tapas

Många förknippar Spanien med tapas, och det med rätta. Boquerones en vinagre är en traditionell tapasrätt som består av ansjovis som marinerats i vinäger. Rätten serveras ofta kall och är en populär tapas i Spanien.

LÄS OCKSÅ: Vilka är de godaste fiskarna i Sverige?

Bacalao a la Vizcaína – torsk när den är som bäst

Bacalao a la vizcaína är en populär rätt som härstammar från Baskien. Rätten består av torkad torsk som tillagas i en sås av tomater, lök och paprika. Låter det inte lockande? Rätten är ofta kryddstark och smakrik, och därmed oväntat god!

Marmitako – perfekt att tina upp vintern med

Nästa klassiska spanska fiskrätt är marmitako, en fiskgryta som härstammar från Baskien. Rätten består av tonfisk, potatis och grönsaker som kokas i en tomat- och vitlökssås. Marmitako är en varm och välsmakande rätt som är perfekt för kalla dagar.

Spanien är känt för sin matkultur och fiskrätter är som sagt en stor del av det. Oavsett vad du väljer att testa på att äta ute eller laga hemma, så finns det mycket du som du vill ha testat på att äta åtminstone en gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *